22 Aralık 2017 Cuma



Kış Mevsimi
YILDIZ SINIFI

      Hazırlık Sınıflarımız, Bu hafta; Kış Mevsiminin özelliklerinden, Havada, Bitkilerde, Hayvanlarda meydana gelen değişiklikleri Smart Board üzerinde incelediler. Çevremizde ve kıyafetlerimizdeki değişikler ile ilgili paylaşımlar yapıldı. Çocuklarımıza Kış Mevsiminin, en soğuk ve karların yağdığı mevsim olduğunu, doğamızın yeşil yerine beyaza büründüğünü, kuşların sıcak ülkelere göç ettiğini, bazı hayvanların kış uykusuna yattığı anlatıldı. Ayrıca Kış mevsiminin ayları; Aralık-Ocak ve Şubat olduğu öğrenildi.  ‘Kardan Adam ‘ şarkısını söyleyerek Artık Materyallerle ‘ Kardan Adam ve Kayak Merkezi ‘ grup çalışması yapıldı. Zımpara kağıdı ve renkli kağıtlar üzerine, Pastel Boyalar ile’ Kış Mevsimi’  çalışmaları yapılarak konumuz pekiştirildi.

















Kış Mevsimi
AY SINIFI

      Hazırlık Sınıflarımız, Bu hafta; Kış Mevsiminin özelliklerinden, Havada, Bitkilerde, Hayvanlarda meydana gelen değişiklikleri Smart Board üzerinde incelediler. Çevremizde ve kıyafetlerimizdeki değişikler ile ilgili paylaşımlar yapıldı. Çocuklarımıza Kış Mevsiminin, en soğuk ve karların yağdığı mevsim olduğunu, doğamızın yeşil yerine beyaza büründüğünü, kuşların sıcak ülkelere göç ettiğini, bazı hayvanların kış uykusuna yattığı anlatıldı. Ayrıca Kış mevsiminin ayları; Aralık-Ocak ve Şubat olduğu öğrenildi.  ‘Kardan Adam ‘ şarkısını söyleyerek Artık Materyallerle ‘ Kardan Adam ve Kayak Merkezi ‘ grup çalışması yapıldı. Zımpara kağıdı ve renkli kağıtlar üzerine, Pastel Boyalar ile’ Kış Mevsimi’  çalışmaları yapılarak konumuz pekiştirildi.










(YILDIZ SINIFI) MD SCIENCE

SENFONİ YAPALIM

TİTREŞİM, SES VE SESSİZLİK, MÜZİK SENFONİSİ TEMALI ÇALIŞMAMIZ;

ÖĞRENCİLERİMİZE ÖNCELİKLE TEMEL MÜZİK BİLGİLERİ VERİLDİ. BÖYLECE MÜZİĞİN SES DALGALARINDAN VE TİTREŞİMDEN OLUŞTUĞUNU, ÇEŞİTLİ MÜZİK ALETLERİ İLE GÖZLEMLEDİLER VE UYGULAMA FIRSATI ELDE ETTİLER. TİTREŞİMİN SONUCUNDA SES MEYDANA GELDİĞİNİ SÖYLEDİLER. MÜZİK ALETLERİ İLE RİTM OLUŞTURARAK KEYİFLİ VAKİT GEÇİRDİLER.









MD SCIENCE
AY SINIFI
SENFONİ YAPALIM

TİTREŞİM, SES VE SESSİZLİK, MÜZİK SENFONİSİ Temalı çalışmamız;

ÖĞRENCİLERİMİZE ÖNCELİKLE TEMEL MÜZİK BİLGİLERİ VERİLDİ. BÖYLECE MÜZİĞİN SES DALGALARINDAN VE TİTREŞİMDEN OLUŞTUĞUNU, ÇEŞİTLİ MÜZİK ALETLERİ İLE GÖZLEMLEDİLER VE UYGULAMA FIRSATI ELDE ETTİLER. TİTREŞİMİN SES MEYDANA GETİRDİĞİNİ SÖYLEDİLER. MÜZİK ALETLERİ İLE RİTM OLUŞTURARAK KEYİFLİ VAKİT GEÇİRDİLER.